Programajánló

Szeged eklektikus palotáival, lenyűgöző szecessziós homlokzataival egységes városképet mutat. A város szívéből elindulva bármerre visz a látogató útja, különleges látnivalókra bukkan.

Szeged, 

a napfény városa,

a paloták városa,

Egyetemi város

Mór-szecessziós és barokk jegyeket visel a Zsinagóga. Díszes belső terében egy koncertet meghallgatni, különleges élmény.

A várost a nagy árvíz után újjáépítő szegediek akaratának örök szimbóluma a neoromán katedrális, a Fogadalmi Templom. Előtte, a Dóm tér ad otthont Európa egyik legnagyobb szabadtéri színházának.

A város tradicionális termékeit ismerhetik meg a Pick Szalámi és Paprika Múzeumban vagy a Szegedi Papucs Látványműhelyben, ahol a látogató számára végre kiderül, hogy miért nincsen párja a szegedi papucsnak. A könnyedebb kikapcsolódás kedvelői kellemes órákat tölthetnek a Vadasparkban vagy a 270 méteres fedett vízicsúszdával rendelkező Napfényfürdő Aquapolisban.

De akár érdemes egy-egy órát csak úgy sétálni a városban. Egy kávé és egy szegedi kifli valamelyik kellemes hangulatú cukrászdában, halászlé egy Tisza-parti vendéglőben. Ezek újra és újra visszacsábítják ide azt, aki egyszer belekóstol Szeged ízeibe.

És érdemes visszatérni, mert minden évszak kínál látnivalót. Tavasztól kora őszig fesztivál várossá változik Szeged. Borfesztivál, Hídi Vásár, Szabadtéri Játékok, Halfesztivál, télen Karácsonyi Ünnepi Hetek, Böllér Napok és még számtalan gasztronómiai és kulturális felfedezni valóval várja Szeged a látogatóit.